Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. május 15.

Ismét Főállású Angyalokat keres a Vodafone Magyarország Alapítvány


Hatodik alkalommal ad szárnyakat a Vodafone Magyarország Alapítvány három elhivatott pályázónak! A nyertes pályázók a Főállású Angyal Program keretében szeptembertől egy éven át dolgozhatnak egy fontos társadalmi ügy érdekében az általuk választott civil szervezetnél versenyképes fizetésért cserébe.
„A Vodafone Magyarország Alapítvány május 13-tól június 10-én 12 óráig várja azok jelentkezését, akik egy évet arra szánnának az életükből, hogy főállásban mások segítése érdekében dolgozzanak egy civil szervezettel együttműködve” – mondta el Nyilas Orsolya, a Vodafone Magyarország belső kommunikációs és vállalati felelősségvállalási igazgatója. – Az idei év újdonsága, hogy olyan programterveket is szívesen látunk a pályázatok között, amelyek a mobiltechnológiát használják a társadalmi problémák enyhítésére.”

A Vodafone Főállású Angyal Programra a korábbi évekhez hasonlóan a Vodafone Felelősségvállalás Facebook-oldalán található „Főállású Angyal” alkalmazás segítségével lehet jelentkezni a tervezett programot bemutató pályázati anyag feltöltésével.

Az Alapítvány olyan, társadalmi témák iránt elhivatott jelölteket keres, akik közhasznú célok megvalósítását célzó konkrét programmal pályáznak. A program, amely 2011-ben elnyerte a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díját a „Leginnovatívabb Támogatói Program” kategóriában, töretlen népszerűségnek örvend: minden évben több százan pályáznak arra, hogy Főállású Angyalok lehessenek.

A nyertesek az elmúlt években számos sikeres projektet valósítottak meg, például közösségi kertet hoztak létre Budapesten, művészetterápiás csoportokat szerveztek súlyosan beteg és fogyatékkal élő gyerekeknek és fogyatékosok által előállított dizájntermékeket forgalmazó céget alapítottak. A jelenlegi Főállású Angyalok közül Kravalik Brigitta országszerte újabb iskolai osztályokban indítja el a MUS-E összművészeti nevelési programot és neves művészek, köztük Berkes Kálmán világhírű klarinétművész közreműködésével szervez különleges művészeti foglalkozásokat kisiskolásoknak Győrben és Budapesten. Sándor Enikő az országot járva számos településen segíti gyermek- és ifjúsági önkormányzatok megalakulását és működését. Sütő Zsanett a nehéz anyagi helyzetben lévő dél-magyarországi újszülöttmentés hátterének biztosításán dolgozik Szegeden, több sikeres adománygyűjtő rendezvényt szervezve.

A Főállású Angyal Programra jelentkezők pályázatára bárki szavazhat azzal, hogy „lájkolja” azt. A Facebook-szavazatok alapján legnépszerűbbnek bizonyuló három pályázó, valamint egy szakmai zsűri által kiválasztott 7 jelentkező interjún vehet részt július elején, amelynek alapján kiválasztják azt a három személyt, akik 2013 szeptemberétől Főállású Angyalként megvalósíthatják programjukat az általuk választott civil szervezetnél.

További részletek a Facebook oldalon