Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. május 30.

SZJA 1% felhasználásáról szóló közlemény a 2011. évi rendelkezések felhasználásáról

Azon civil szervezet, amelyek 2011. évben SZJA 1% rendelkezés kedvezményezettje volt köteles nyilvános közlemény formájában számot adni a rendelkezett összeg felhasználásáról. [Hogy kapott-e felajánlást 2011-ben, a WWW.CIVIL.INFO.HU/CIVIL-SZERVEZETEK oldalon ellenőrizheti.] Fontos megjegyezni, hogy az adózói rendelkezés nem adomány, hanem költségvetési támogatás, ezért szükséges a kötelezettség teljesítése. Ezen közleményt nem kell napilapban vagy sajtó útján közzétenni.

A kedvezményezettnek a 2013. május 31-éig a 2011. végén átutalt támogatásokról kell számot adnia, a kitöltött űrlapot kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül kell megküldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

Beküldés módja: kizárólag elektronikus úton lehetséges, az ügyfélkapun keresztül lehetséges a nyomtatványkitöltő alkalmazás segítségével.

Közzététel: a Civil Információs Portál hivatalból közzéteszi a WWW.CIVIL.KORMANY.HU oldalon, továbbá ha a szervezet saját honlappal rendelkezik, a dokumentumokat ott is közzé kell tenni.

Nyomtatvány elérése: HTTP://WWW.NAV.GOV.HU/NAV/LETOLTESEK/NYOMTATVANYKITOLTO_PROGRAMOK/NYOMTATVANYKITOLTO_PROGRAMOK_NAV/ADATBEJELENTOK_ADATMODOSITOK/11KOZ.HTML

[A nyomtatvány kitöltéséhez az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program előzetes telepítése szükséges, mely a NAV honlapjáról szintén letölthető.]

Az adatszolgáltatás elmulasztásának következményei:
Ha az adóhatóság a támogatás átutalását követő második év május 31. napja szerinti határidő lejártát követően megállapítja, hogy a kedvezményezett nem felelt meg kötelezettségének, határozatávalkizárja a kedvezményezettet a határozat jogerőre emelkedését követő rendelkező évben tett felajánlásokból történő részesedésből.

Ha az adóhatóság a kedvezményezett beszámolási kötelezettségének teljesítése során megállapítja, hogy a kedvezményezett a 3 éves tartalékolási időt túllépte, erről határozatot hoz, amelyben a kedvezményezettet a közhasznú tevékenység megvalósítására a 3 éves tartalékolási idő lejártáig fel nem használt összeg visszafizetésére kötelezi.

Forrás: civil.info.hu