Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. június 7.

Civil Citrom Díj 2013 – Szombattól adhatóak le a jelölések

2013. június 1-től lehet jelöléseket leadni a Civil Citrom Díj 2013-as címre.

A Civil Citrom Díj célja

A Civil Citrom Díj a harmadik szektor egyfajta önszerveződése és kifejezési módja, információs és civil értékítéleti felülete. Fricska, amellyel a civil szervezetek, vezetők, önkéntesek, szakemberek „jelölései” (javaslatai) alapján évente megítélt címet, minősítést adunk.

Pályázók köre

A Díjra az ezt “kiérdemlő” személyek, szervezetek, intézmények, a civil valóság egyes elemei jelölhetőek. A jelölés mindenki (szervezet, személy stb.) számára nyitott, jelölni anonim módon is lehet, a jelölők nem kerülnek nyilvánosságra.

A pályázat részletei

A díj először idén, 2013-ban kerül átadásra.

A jelöléseket követően a díjat egy 12 tagú civil szakemberekből álló társadalmi zsűri ítéli oda az erre jelölést kapott személyek, döntések, intézmények közül.

A díj minden évben szeptember 14-én kerül átadásra (szeptember 15-én adják át a kormányzat civileknek alapított Lukács Móric díját).  A díjazottakat természetesen hivatalosak lesznek a címátadóra (sőt a jelölést követő időszakában lesz módjuk jelölésük kommentálására, nehogy áldozatai legyenek egyszerű kicsinyességnek).

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját.

A pályázat benyújtása

Jelölési időszak: jelölési időszak 2013. június 1 – augusztus 20.

A jelöléseket a www.civilcitrom.hu honlapon lehet megtenni és megtekinteni.