Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. július 17.

Erasmus társadalmi vállalkozóknak

A Demokratikus Jogok Fejlesztésért Alapítvány (DemNet Hungary) által Magyarországon gondozott Erasmus Társadalmi Vállalkozóknak program társadalmi vállalkozók egymásközti tapasztalatcseréjét, gyakorlati oktatását teszi lehetővé. A program egyedülálló és személyre szabott vezetői készségfejlesztést kínál minden résztvevőnek.

Az Erasmus fiatal vállalkozóknak egy európai csereprogram, amely abban segít új vállalkozóknak, hogy a kis- vagy középvállalkozásuk irányításához szükséges készségeket elsajátíthassák azáltal, hogy 1-6 hónapot töltenek olyan más európai országban működő vállalkozásnál, amelyet tapasztalt vállalkozó irányít.

Kik jelentkezhetnek?

A programra olyan fiatal társadalmi vállalkozók jelentkezhetnek, akik új vállalkozás indítását tervezik, vagy az utóbbi három évben indítottak vállalkozást; valamint olyan tapasztalt társadalmi vállalkozók, akik kis- vagy középvállalkozásukat legalább három éve működtetik az EU-n vagy partnerországokon belül.
Első alkalommal vehetnek részt olyan vállalkozók is a programban, akik nem a 27 EU-tagállam egyikében élnek: Norvégia, Izland, Liechtenstein, Horvátország, Montenegró, Szerbia, Albánia, Törökország, Izrael és Macedónia vállalkozói is jelentkezhetnek.

Miért éppen „Társadalmi Vállalkozások"?

A csereprogramban a hangsúlyt a társadalmi vállalkozások közti kapcsolatokra és társadalmi vállalkozások alapítására helyeztük. A társadalmi vállalkozás tágan definiálható, mindenképp olyan profitorientált vállalkozást jelent, amely társadalmi probléma megoldását is célozza.

Miért érdemes részt venni a csereprogramban?

A válság egyaránt sújtja az üzleti, társadalmi vállalkozói és civil szektort, ezért ragadja meg az alkalmat
határokon átívelő partneri kapcsolatok kiépítésére,
innovatív ötletek felfedezésére,
társadalmi vállalkozások megismerésére, amelyek a jövedelemszerzés új forrásai lehetnek
Megismerheti saját vezetői képességeit
Fejlesztheti nemzetközi kapcsolatait
Gazdagíthatja személyes ismereteit azáltal, hogy megismeri egy másik ország nyelvét és kultúráját

Miért érdemes részt venni a csereprogramban?

 • A válság egyaránt sújtja az üzleti, társadalmi vállalkozói és civil szektort, ezért ragadja meg az alkalmat
  • határokon átívelő partneri kapcsolatok kiépítésére,
  • innovatív ötletek felfedezésére,
  • társadalmi vállalkozások megismerésére, amelyek a jövedelemszerzés új forrásai lehetnek
 • Megismerheti saját vezetői képességeit
 • Fejlesztheti nemzetközi kapcsolatait
 • Gazdagíthatja személyes ismereteit azáltal, hogy megismeri egy másik ország nyelvét és kultúráját

Miért érdemes társadalmi vállalkozót fogadni?

 • A csereprogram kétirányú tanulási folyamat, amelyben az új vállalkozók és a fogadó vállalkozók kölcsönösen tanulhatnak egymástól
 • Lehetőséget ad hosszú távú és fenntartható partneri kapcsolatok kialakítására
 • Tehetséges és lelkes társadalmi vállalkozóval dolgozhat, aki által új és fiatalos megközelítésekkel ismerkedhet meg
 • Új szemléletmódokat ismerhet meg és szélesítheti látókörét

Milyen támogatásban részesülnek a fiatal vállalkozók?
Az utazási és a megélhetési költségeket az Európai Unió biztosítja, amely legfeljebb havi 1 100 € lehet, ezen felül bevezető információkkal látjuk el őket, felkészítést és folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítunk számukra.

Mi a tapasztalt vállalkozók haszna?

A tapasztalt vállalkozók anyagi támogatást nem kapnak, de magasan képzett, motivált fiatal vállalkozókkal dolgozhatnak, újfajta piacokat és munkamódszereket ismerhetnek meg. A fiatal vállalkozók részt vehetnek vállalkozásuk fejlesztésében is.

Hogyan jelentkezhet?

Mind a fiatal, mind a tapasztalt vállalkozók a program honlapján jelentkezhetnek, ahol további információt is találnak: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/.