Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. szeptember 19.

Ajándék Microsoft Office 365 non-profit szervezetek számára

A felhő alapú Office 365 segítségével a non-profit szervezetek korszerűsíthetik informatikai rendszerüket
A Microsoft szoftver ajándékozási programja ma világszerte kibővül az Office 365 non-profit szervezetek részére fejlesztett verziójával. Az Office 365 for NGOs kezdetben 41 országban – köztük Magyarországon – lesz elérhető, de 2014. júliusára ez a szám akár90 is lehet.

„A mai bejelentéssel a hazai non-profit szervezetek részére is elérhetővé vált a Microsoft felhő-alapú irodai csomagja, amelynek révén kevesebb időt és energiát kell majd az informatikára fordítaniuk, felszabaduló erőforrásaikat pedig alaptevékenységükre koncentrálhatják, legyen az hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása vagy tudományos kutatás,” – mondta Szilágyi Bernadette, a Microsoft YouthSpark programjának menedzsere.

„A non-profit szervezetek ugyanúgy működnek, mint bármilyen más vállalkozás, ugyanakkor sokuk nem rendelkezik elegendő erőforrással ahhoz, hogy a legkorszerűbb technológiai megoldásokat használhassák. Az ajándékba kapott Office 365 így lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban és eredményesebben végezzék a munkájukat.”

A Microsoft szoftver adományozó partnerének, a TechSoup Globalnak a tanulmányában a non-profit szervezetek arról számoltak be, hogy a felhő alapú számítástechnika négy legfontosabb előnye az informatikai infrastruktúra egyszerűbb karbantartása (79%), a költségmegtakarítás (62%), a hatékonyabb csoportmunka (61%) és a nagyobb adatbiztonság (54%). Figyelembe véve a non-profit szervezetekre váró kihívások egyre növekvő számát, minden korábbinál fontosabb, hogy hozzáférhessenek a felhő alapú számítástechnika előnyeihez.

„Számos olyan országban, ahol a Vöröskereszt vagy a Vörösfélhold (IFRC) működik, az informatikai berendezések aránytalanul költségesek lehetnek. Digitális kezdeményezésünk célja, hogy szakszerű kapacitást építsen ki globális hálózatunkon keresztül, és segítséget nyújtson a problémás környezetben dolgozó Vöröskereszt és Vörösfélhold nemzeti társaságoknak az olyan technológiák bevezetésében, mint az igényeikre szabott felhő alapú email szerverek,” – mondta Edward Happ, az IFRC globális vezető informatikai igazgatója.

„Ezért választottuk a felhő alapú megoldást, az Office 365-öt. A technológia bevált; segít az embereknek elvégezni azt, amit kell. Ez azt jelenti, hogy a Vöröskereszt és a Vörösfélhold idejét és energiáját a bajba jutottak megsegítésére fordíthatja ahelyett, hogy az informatikai rendszerek irányításával kellene törődnie. Ez valódi változást hoz humanitárius küldetésünkben.” 

A Microsoft által a non-profit szervezetek igényeire szabott Office 365 legfontosabb tulajdonságai:
  • Információkhoz való hozzáférés gyakorlatilag bárhonnan: A számítógépen, okostelefonon és táblagépen való használatra optimalizált Office alkalmazásokkal a dokumentumok és fájlok gyakorlatilag bárhonnan, bármikor elérhetők.
  • Könnyű együttműködés: A non-profit szervezetek tagjai az Office-szal járó e-mail, megosztható naptár, videokonferencia és dokumentum megosztás funkciók révén könnyebben tudnak együttműködni kollégáikkal.
  • Gondtalan informatika: Az Office 365-ben egyszerűen hozzáférhetők az alapvető rendszerirányítási funkciók, ráadásul anélkül is telepíthető, hogy az Office korábbi verzióját el kellene távolítani.
  • Megbízható és naprakész: A szervezetek kevesebb időt fordíthatnak informatikai karbantartásra, miközben egy mindig naprakész, egyszerűen és könnyen használható technológiához férhetnek hozzá. Mindemellett az Office 365 az iparágban élen járó biztonsági funkciókkal és 99,9%-os garantált szolgáltatási szinttel rendelkezik.