Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. október 21.

Hogyan tudom eredményesen kezelni a szervezetnél felmerülő konfliktusokat?

MEGHÍVÓ
Nőicivil Műhely előadások

Vezetési leckék a hatékonyabb működés érdekében.
Vezetőfejlesztés és szervezetfejlesztés női civil szervezetek vezetőinek
Gyakorlati módszerek, működő eszközök

2. Hogyan tudom eredményesen kezelni a szervezetnél felmerülő konfliktusokat?

Hogyan viselkedsz konfliktushelyzetben? Hogy érzed magad, ha a szándékaiddal ellentétes érdekek érvényesülnek a mindennapi környezetedben? Hogyan érvelsz? El tudod kerülni a konfliktusokat? Érdemes egyáltalán elkerülni a konfliktusokat? Vajon minden helyzetben a kompromisszumos megoldás a legelőnyösebb? Milyen módszerek léteznek a konfliktusok kezelésére? Szeretnéd magad jól érezni egy konfliktushelyzet után?

A konfliktus, azaz az eltérő érdekek ütközése minden szervezet életében jelen van. Fontos megérteni, hogy a konfliktushelyzet tudatosítása a legtöbb esetben már egyenes utat jelent a megoldáshoz is. Ezen a műhelyfoglalkozáson a résztvevők egy rövid előadásban megismerhetik konfliktusok előnyeit (!), tipikus formáit és kezelésének módszereit. A hosszabb gyakorlati blokkban pedig a résztvevők először meghatározzák jellemző konfliktuskezelési módszereiket, majd gyakorlatokon keresztül, játékos formában közösen megkeressük a legsikeresebb megoldásokat. Mindezekkel a résztvevők fejleszthetik konfliktuskezelési készségeiket.  Célunk, hogy megtanuljuk tudatosan és eredményesen használni a megfelelő konfliktuskezelési módszereket.

Csodát nem tudunk tenni, mert varázsütésre nem tudunk változtatni önmagunkon: mindez sok gyakorlással épülhet be a viselkedésünkbe. Az alapokat azonban le tudjuk fektetni, sok felismerésre fogunk rátalálni a délelőtt során. Ha pedig már jártas vagy a konfliktuskezelés alkalmazásában, akkor még jobban elmélyítheted az eredményes módszert.

Nyitottság, aktivitás – amit mindezért kaphatsz, az a fejlődés, a változás.
Várlak szeretettel!

Szakértő vendég: Szabados Andrea ACC, Vezetői és üzleti coach
A gondolatébresztő előadást minden alkalommal interaktív beszélgetés követi. A beszélgetés célja, hogy a résztvevők a nemzetközi trendek megismerésével és a tapasztalataik kölcsönös megosztásával új megoldásokat találjanak saját helyzetük optimalizálására.

Az előadássorozatról röviden:
Létezik-e olyan módszer, melynek segítségével nem csupán fejleszthetjük saját vezetői eszköztárunkat, de egyúttal gördülékenyebbé tehetjük a szervezet működését, a mindennapi problémák megoldását, és ezzel tudatosan elősegíthetjük a szervezet céljainak elérését? Ha igen, hogyan lehet ezt alkalmazni a mindennapjainkban?
A beszélgetés során arra fogunk törekedni, hogy a résztvevők az elhangzottak alapján a saját optimális megoldásukat találják meg.
A résztvevőket arra kérjük, hogy nyitottságukat és aktivitásukat feltétlenül hozzák magukkal.

További információ: www.a-coaching.hu