Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. október 8.

Pályázat - Szociális innováció: gazdasági lehetőségek hátrányos helyzetű helyi közösségek számára

Társadalmi célú pályázatot indít Magyarországon az UniCredit Alapítvány, és közel 18 millió forintot oszt szét olyan civil szervezetek között, amelyek szegény és kirekesztett embereknek segítenek életkörülményeik javításában.

Társadalmi célú pályázatot indít el Magyarországon az UniCredit Alapítvány „Szociális innováció: gazdasági lehetőségek hátrányos helyzetű helyi közösségek számára” elnevezéssel - közölte az UniCredit Bank. A felhívás azokat a non-profit alapítványokat és szervezeteket, illetve társadalmi egyesületeket célozza meg, melyek nem közvetlen pénzügyi támogatást biztosítanak magánszemélyek és szervezetek részére, hanem a projektjeikkel olyan embereket és családokat támogatnak, akik a saját munkájuk és tevékenységük révén szeretnének javítani életkörülményeiken. A támogatás végösszege a 60 ezer euró, ami jelenlegi árfolyamon közel 18 millió forint.

Az UniCredit Alapítvány az innovatív szociális tevékenységek támogatása révén a társadalmi kirekesztettség és a szegénység csökkenését, illetve a hátrányos helyzetű emberek életkörülményeinek fejlesztését kívánja elősegíteni. A három legjobbnak ítélt projekt összesen 54 ezer euró támogatásban részesül. A kezdeményezés részeként a magyarországi UniCredit Bank munkavállalói is szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt projektekre. A szavazatok alapján összesen további 6000 euró összegű támogatást kaphatnak a nyertes szervezetek.

A pályázatok benyújtási határideje 2013. november 6. A javasolt projekt fenntarthatósága szempontjából legjobbnak ítélt három pályázatot ötfős zsűri választja ki, mely független szakértőből, a szociális tevékenység iránt elkötelezett tévés személyiségből, illetve banki és alapítványi képviselőkből áll. A nyerteseket legkésőbb december 9-ig értesíti az UniCredit Alapítvány.

A pályázat részletes kiírása az UniCredit honlapján érhető el: http://www.unicreditbank.hu/rolunk/szocialis_innovacio__tarsadalmi_celu_projekt_20132014/