Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. október 22.

Raklapfestő pályázat


A Mályvavirág Alapítvány „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért” raklapfestő pályázatot hirdet: „FESD LE!” a „NŐK EGÉSZSÉGÉNEK VÉDELME” témában. 

Pályázat célja: felhívni a nők figyelmét a méhnyakrák megelőzés fontosságára! 

A versenyre 16 éves kortól jelentkezhetnek a kreatív alkotók vagy alkotó csoportok, nők és/vagy férfiak, egy festménnyel, A/4-es méretben, bármely technikával, papír alapon.

A beküldött festményekből zsűri választja ki az 5 legjobbat, a 6. művet pedig online közösség szavazza meg.

Ezután a pályázat nyertesei, Budapesten, óriás raklapokra - 4,8 x 1,6 m *szél x mag* - festik rá a beküldött műveket, melyek egyenként kiállításra kerülnek Magyarország hat különböző helyszínén, a 2014 januárjában megrendezésre kerülő, Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten.

Méret: 4 EUR raklap vízszintesen, 2 sor magasan. (4,8 x 1,6 m)

A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a pályázó vállalja, hogy a díjnyertes munkáját a raklapokon is megfesti.

Kérjük figyelembe venni, hogy a pályaművek különleges kidolgozást igényelnek, mivel az alkotások nem homogén felületre, hanem a raklapok adta hézagos kialakítására történnek.

A beküldött pályaműveket kérjük méretarányosan készíteni.

A kiállított raklap mellett az Alapítvány feltünteti a kép címét és alkotójának nevét is.

A nyertesekkel készült interjút, az Alapítvány honlapján és Facebook oldalán mutatjuk be. A nyerteseket a Megelőzési Hét nyitó programján, büszkén mutatjuk be a nagyközönségnek.

A kiállított ’óriás festmény’ nem csak a nyertes alkotás bemutatását szolgálja, hanem felületet biztosít a rendezvényre kilátogató hölgyek számára, hogy monogramjukkal lássák el a raklapot, ha ’az elmúlt egy évben voltak nőgyógyászati rákszűrésen’. 

A raklapmű megfestéséhez az Alapítvány biztosítja a szükséges eszközöket. 

Beküldési határidő: 2013. október 15. - 2013. november 30. 
Beküldési cím: Mályvavirág Alapítvány, 2330 Dunaharaszti, Tavasz u. 31-33.
Kérjük a festmény hátuljára a nevet és az elérhetőségeket feltüntetni.
További információ: Takács Gitta: 06 30 342 4260

A pályázati kiírás elérhető itt.