Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. október 4.

Új honlap indult a gyermekkori szexuális abúzus áldozatainak

Elindult a MUSZÁJ honlapja érintetteknek és segítőknek!

A honlapon a csoportról a következő információ található:

"A MUSZÁJ munkacsoport (Munkacsoport a Gyerekkori Szexuális Abúzus Áldozatainak Jogaiért) célja, hogy magyar nyelven nyújtson segítséget a gyerekkori szexuális bántalmazás felnőtt túlélőinek. Ennek első lépése ez a honlap, melyet a Global Fund for Women szponzorált.

Szóhasználat
Cikkeinkben rokonértelmű szavakként használjuk a következő terminusokat (noha jelentésük nem mindig esik egybe, hanem függ a szövegkörnyezettől is):
– szexuális abúzus, visszaélés, erőszak, bántalmazás
– elkövető, bántalmazó
– áldozat, túlélő

Az abúzus szó jelentése visszaélés. Mivel a szakirodalomban gyakran előfordul (és munkacsoportunk nevében is ez szerepel), ezért használjuk a honlapon is.
A Btk. szóhasználatában eltér honlapunktól. A törvény megkülönbözteti egymástól a szexuális kényszerítést, a szexuális erőszakot és a szexuális visszaélést. Ezeknek a kifejezéseknek a jogi értelme eltér attól, ahogy azt a szakirodalom használja. A törvényről és annak értelmezéséről külön cikket talál lapunkon.

Kinek szól a honlap?
Lapunk elsősorban FELNŐTT túlélőknek és a témában érintett szakembereknek szól, de sok cikk hasznos lehet olyanoknak, akik bántalmazott gyerekekkel foglalkoznak. A későbbiekben tervezzük olyan cikkek publikálását, amelyek kimondottan a gyerekek családjának, támogatóinak szólnak.
Tisztában vagyunk vele, hogy cikkeink nem fedik le a szexuális abúzussal kapcsolatban felmerülő összes témát. Tervezzük a honlap folyamatos feltöltését.

Mit NEM tudunk nyújtani?
Nem tudunk a túlélőknek személyre szóló segítséget nyújtani. Nem tudunk emailekre válaszolni. Amennyiben kérdése vagy problémája van, kérjük, hívja a NANE vagy a KERET Koalíció szexuális erőszak segélyvonalát."