Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 12.

Elindult az új adhat.hu

Elindult az új adhat.hu!

És nem csupán új köntöst kapott, hanem új funkciókat és egyben egy más szemléletet.

Amikor 2008-ban elindítottuk az adhat.hu-t egy olyan portál lebegett a szemünk előtt, ahol a civil szervezetek és adományozóik egymásra találhatnak. Rengeteg tárgyi adomány, eszköz, pro bono szolgáltatás valamint pénzadomány fordult meg az oldalunkon és került a legjobb helyekre, ezen felül hasznos információkkal láttuk el látogatóinkat.

Azóta megváltozott körülöttünk a világ, a technikai környezet, az adománygyűjtés. És kicsit mi is. A közösségi média utat tört magának és nagyon fontos lett, hogy el tudjuk mondani egymásnak a történeteinket, nem csak szóban, hanem képekben is.

Úgy gondoltuk, hogy éppen ideje a megújulásnak. A körülbelül 13000 civil szervezetet felmutató adatbázisunkban továbbra is nagyon sokan keresnek információt, de szerettünk volna új, többletfunkciókat adni neki, hogy élmény legyen a keresés, az adatlapok nézegetése és maga az adományozás is.

Nagyon fontos volt számunkra az is, hogy mind az adományozók, mind a civil szervezetek egy jól strukturált képet kapjanak adományozási eszközeinkről, szolgáltatásainkról, valamint hogy éljünk a legújabb nemzetközi és hazai trendek által nyújtott lehetőségekkel.

Társaink voltak ebben fejlesztőcsapatunk a Farm Stúdió munkatársai, akik a honlap kialakítása során a fantasztikus új köntös mellett az új lehetőségek feltérképezésében és a végső koncepció kialakításában is nagy segítségünkre voltak.

A NIOK Alapítvány céljai ugyanazok maradtak, mint a 2008-as induláskor: segíteni, hogy minél több adomány juthasson el a civil szervezetekhez, összekötni őket jövendőbeli adományozóikkal; teret adni arra, hogy bemutathassák, hogyan végzik munkájukat a közösségért, jó ügyeikért és lehetőséget adni magánembereknek a tájékozódásra, hogy minél több legyen az felelős adományozás.

Időközben azonban a netes kommunikáció megváltozott, a social média átstrukturált körülöttünk mindent és természetesen mi is követni szeretnénk a megváltozott világot.

Ami eddig tárgyi adományozás volt az bankkártyás és telefonos adományozás lett. A hivatalos szervezeti adatok Adhat Adatbázis néven dinamikus Youtube-videókkal és képekkel kiegészülve a közösségi médiacsatornákon is könnyen terjeszthető civil szervezeti profilokká lettek.

És nem csupán szervezeti profilokká, hanem élő adománygyűjtő csatornákká is: itt pár kattintással adhatunk a szervezeteknek telefonon, bankkártyával vagy más módokon, megtudhatjuk mire van a legnagyobb szükségük és hogy etikusan gyűjtik-e adományaikat.

Az átalakulással mindannyian csak nyertünk. Színesebb, látványosabb lett az oldal, de a súlypontjaink maradtak a régiek.

Bízunk abban, hogy látogatóink könnyen megtalálják, amit keresnek, akár adományozni szeretnének, akár tájékozódni egy civil szervezet tevékenységéről.

És hogy mivel is zárhatnánk a megújulásról szóló sorainkat? Azzal, amit remélhetőleg el tudunk juttatni mindenkihez ezen az oldalon keresztül, és amit mi magunk is vallunk, hogy
Adni egyszerűen jó!