Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 20.

Fontos a magán-, a civil és az állami szféra összefogása

A magán-, a civil és az állami szféra hatékony összefogásának fontosságát hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a 6. Civil Licit fenntarthatósági árverésen kedden.

A Civil Liciten különböző civil szervezetek szolgáltatásait vásárolhatják meg az erre nyitott vállalatok.

A tárcavezető, az esemény fővédnöke kiemelte: a kezdeményezés lassan hagyománnyá válik, a jelenlegi válságos időkben is erősödni tud, és remélhetőleg a jövőben is egyre jelentősebbé válik.

Úgy vélte, a Civil Licittel elindult egy folyamat, amelyet üdvözölni és támogatni kell, mert itt találkoznak a szolgáltatásaikat kínáló civil szervezetek, amelyek képességeiket, áldozatos munkájukat ajánlják fel, valamint a jó értelemben vett haszonelvű vevők, akiket nemcsak a jótékonykodás vezérel.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára beszédében hangsúlyozta: ennek a kezdeményezésnek a támogatása azért fontos, mert rámutat, hogy a civil szerveztek sikere attól is függ, hogy mennyiben teszik piacképessé a szolgáltatásaikat, és a cégek sikerességét is befolyásolja, hogy mennyire nyitottak a társadalmi kérdésekre. Fontos, hogy a civil szervezetek és a vállalatok megtalálják az együttműködés lehetőségét - tette hozzá.

Azt mondta, Magyarország is akkor lehet sikeres, ha a civil szervezetek, a piacorientált cégek és az állam képes a hatékony összefogásra.

A program célja, hogy mindkét fél, az üzleti és a civil szféra felismerje a kapcsolatépítésben rejlő üzleti lehetőségeket, a tapasztalatcseréből származó értékeket, valamint a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgáló programok jelentőségét.

Az elmúlt években egyebek mellett vállalati önkéntes programokat, fogyatékkal élők munkába állását segítő képzést és környezettudatosságot erősítő projekteket valósítottak meg a kezdeményezés keretében. Az elmúlt időben több mint 50 üzlet jött létre a civil és a magánszektor között, az eddigi liciteken közel 90 közepes és nagyvállalat, valamint több mint 60 civil szervezet vett részt.