Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 9.

Itt vagyunk. Nőkongresszus - 2013. november 11., Budapest


 A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, az Európai Női Lobbi (EWL) magyar koordinációja  "Itt vagyunk!" címmel nőkongresszust szervez, melynek célja a civil társadalom és a döntéshozók meghallgatása, mit gondolnak a nők és férfiak társadalmi egyenlőségéről. Az inspirációt a 2009 óta évente megszervezett Lengyel Nőkongresszus (Kongres Kobiet) adta. 

A Nőkongresszus fő vendége Eve Ensler, amerikai dramaturg, a Vagina Monológok szerzője, és  a nők elleni erőszak elleni nemzetközi mozgalom, az Egymilliárd Nő Ébredése elindítója lesz, aki az Egymilliárdan az Igazságosságért c. új kampányáról beszél.

Tudósok, civilek, politikusok, nemzetközi szervezetek képviselői, üzletasszonyok, a nők emberi jogaiért elkötelezett cégek, zöld nők, újságírók és művészek beszélnek a nők emberi jogairól, a pártprogramok nőprogramjáról, a nők biztonságáról, gazdasági függetlenségéről, egészségéről és reprodukciós jogairól, a többszörös diszkriminációról,  a nők mások által elvárt és maguk által elképzelt társadalmi szerepéről.

 Megtekinthető lesz a Norvégia az egyenlő esélyek országa c. kiállítás, és az Országos Széchenyi Könyvtár jóvoltából megvalósuló, a Nők Nemzetközi Választójogi Szövetségének 1913-ban Budapesten rendezett kongresszusának emléket állító kiállítás is.

A kongresszust Rácz Zsuzsa beszélgetése és Palya Bea koncertje zárja.

A nőkongresszuson a részvétel ingyenes. Regisztráció itt:
http://www.nokongresszus.hu/index.php/regisztracio

Forrás: Női Érdek