Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. november 4.

PRO - Vállalati Önkéntesség Konferencia november 20-án

Az Önkéntes Központ Alapítvány hazai és nemzetközi előadókkal, egynapos konferenciát szervez a vállalati önkéntesség témájában.

Az esemény időpontja: 2013. november 20.
Helyszín:
Hotel Aquincum, 1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94.

Magyarországon a vállalati felelősségvállalásnak egyre szervesebb része a vállalati önkéntes programok megvalósítása. Vannak vállalatok, melyeknél több mint egy évtizedes hagyománya van e tevékenységnek. A többség viszont még csak most ismerkedik ezzel a lehetőséggel és próbálja azt különböző módon a működésébe integrálni. Sokan sokféleképpen vélekednek ezekről a programokról, de azok pozitív belső és külső hatásában senki sem kételkedik. Ezzel együtt többen vannak még azok, akik nem indultak el ezen az úton. A programokat elindító cégek, mind olyan belső folyamatokról számolnak be, melyek nem születhettek volna meg az önkéntes programok nélkül. Hatalmas lehetőségek kínálkoznak a vállalati önkéntesség és felelősség vállalás programokon keresztül kialakított partnerségekben, melyek pozitívan formálják a fogadó szervezeteket és egyben a cég belső működését is. Egyre többen próbálnak meg a fizikai munkán túl szellemi kapacitásokkal is segíteni és izgalmas fejlesztésekbe belefogni. Meglátásunk szerint a társadalmi innováció egyik fontos még nagyrészt kiaknázatlan erőforrása nyugszik ezekben a lehetőségekben.

Miért PRO?
A vállalati önkéntes PROgramok PROgresszívek és PROfin szervezetteknek kell, hogy legyenek ahhoz, hogy megfelelő hatást tudjanak elérni. Szerintünk hosszútávon az egészséges működéshez és a megfelelő eredményességhez valamint a PROfit emeléséhez is hozzájárulnak ezek a programok. A vállalati önkéntesség PROaktív munkatársakat feltételez, akik révén a PROduktivitás céges környezeten kívül is eredményeket hozhat, ennek egyik formája lehet a PRO bono (szakértelmen alapuló) önkéntesség is, mely a jövő fejlődési útját mutatja. Ezért választottuk a konferencia nevéül a PRO előtagot.

Hazai és nemzetközi jó gyakorlatok
Az Önkéntes Központ Alapítvány 2002 óta dolgozik a hazai önkéntesség kultúrájának fejlesztésén. Ezzel az eseménnyel szeretnénk lehetőséget teremteni az elmúlt években összegyűlt tapasztalatok megosztására. Olyan hazai és külföldi előadókat hívtuk meg, akik komoly tapasztalatokra tettek szert a vállalati önkéntes programok szervezése és a cég belső működésre gyakorolt hatásának fejlesztése terén.
Szeretnénk a programmal teret adni a közös gondolkodásnak. Örülnénk, ha a program segíteni tudna vállalatvezetőknek és fogadó szervezeteknek abban, hogy kialakíthassák saját optimális gyakorlatukat és partnerségeiket az önkéntesség előmozdítása érdekében.
Köszönjük támogatóink segítségét, akik lehetővé tették hogy a 2012 tavaszán megszületett gondolat, 2013 novemberében valósággá válhasson. 

PROGRAMTERVEZET 
 • 8.00 – 9.00 Regisztráció
 • 9.00 - 13.00 DÉLELŐTTI PLENÁRIS RÉSZ
 • 9.00 – 9.15 Köszöntő - F. Tóth András ügyvezető igazgató, Önkéntes Központ Alapítvány
 • 9.15 - 9.30 Köszöntő – M. André Goodfriend helyettes nagykövet, Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége (felkérés alatt)
 • 9.30 – 9.50 A vállalati önkéntesség gyakorlata a Budapest Banknál – Dr. Rolek Ferenc vezérigazgató-helyettes, Budapest Bank Nyrt.
 • 9.50 – 10.10 Az önkéntes programok hatása a vállalatok HR működésére - dr. Janka Mária HR igazgató, E-On Hungária Zrt.
 • 10.10 – 10.30 A vállalati önkéntesség nemzetközi fejlődése - Kenn Allen elnök, Civil Society Consulting (Washington D.C., USA)
 • 10.30 – 10.45 Szünet
 • 10.45 – 11.05 Vodafone Önkéntes Közösség – Gothárdi Ibolya HR igazgató, Vodafone Magyarország Zrt.
 • 11.05 – 11.30 Új trendek a vállalati önkéntesség terén az Amerikai Egyesült Államokban - Jackie Norris igazgató, Points of Light Corporate Institute (Washington D.C., USA)
 • 11.30 – 11.55 Vállalati önkéntesség gyakorlata az American Airlinesnál - Sam Santiago közösségi programok vezetője, American Airlines (Dallas, USA)
 • 11.55 – 13.00 Befektetések és megtérülések a vállalati önkéntes programok kapcsán - Panelbeszélgetés dr. Radácsi László vezetésével
  Felkért résztvevők:

  - Fogarasi Norbert ügyvezető igazgató, Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft.
  - Iglódi-Csató Judit marketing- és vállalati kapcsolatok igazgató, TESCO Magyarország Kft.
  - Nikos Kalaitzidakis vezérigazgató, Coca-Cola HBC Magyarország Kft.
  - Diego Massidda vezérigazgató, Vodafone Magyarország Zrt.
  - Dr. Rolek Ferenc vezérigazgató-helyettes, Budapest Bank Nyrt.
 • 13.00 – 14.00 Ebéd
 • 14.00 – 15.00 DÉLUTÁNI PLENÁRIS RÉSZ
 • 14.00 – 14.20 Önkéntes programok kialakításának módszertana - Chris Jarvis igazgató, Realized Worth (USA)
 • 14.20 – 14.40 Vállalati önkéntesség Közép-Európában – dr. Radácsi László igazgató, SmartLab Tanácsadó Kft., HBLF igazgatósági tag
 • 14.40 – 15.00 Vállalati önkéntes programok hatása a Nagy-Britanniai üzleti szektorra - Tóth Eszter tanácsadó, Corporate Citizenship (London, UK)
 • 15.00 – 15.15 Szünet

15.15 – 16.45 DÉLUTÁNI SZEKCIÓK
 • Hogyan indítsunk vállalati önkéntes programot? - Kenn Allen elnök, Civil Society Consulting (Washington D.C., USA)
 • Vállalati önkéntes programok eredményeinek mérése - Chris Jarvis és Angela Parker tulajdonosok, Realized Worth (USA)
 • Jó gyakorlatok az Amerikai Egyesült Államokból - Jackie Norris igazgató, Points of Light Corporate Institute (Washington D.C., USA)
 • Vállalati önkéntes stratégia kialakítása - Sam Santiago közösségi programok vezetője, American Airlines (Dallas, USA)
 • Pro Bono szakértői önkéntes kultúra fejlesztése – Armin Pialek programvezető, BMW Foundation (Berlin, Németország) / Taproot Foundation (New York, USA)
 • Vállalati önkéntes programok kihívásai és buktatói, megoldási javaslatok - Tóth Eszter tanácsadó, Corporate Citizenship (London, UK)
16.45 – 17.00 Záró összefoglaló (F. Tóth András és Farkas Emese)

Jelentkezni a www.prokonf.hu oldalon lehet, illetve a jelentkezési lap visszaküldésével a konferencia@onkentes.hu e-mail-en címen.

Részvételi Díj: 25.000 Ft + Áfa / fő
Kedvezményes részvételi díj: 7.500 Ft + Áfa / fő (civil szervezetek képviselői számára)