Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. december 20.

Aktív civil szektor az EU 2020 Stratégia célkitűzéseinek megvalósításáért

A 2014-2020-as operatív programokat véleményező konferenciát rendeztek december 10-én, Orosházán, ahol Latorcai Csaba, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár előadást tartott „A civil szektor lehetőségei az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP)” címmel.

Latorcai Csaba kiemelte, hogy az EFOP-ban rejlő támogatási lehetőségek elmozdítják a társadalmi befogadást, oktatási, kutatási- és technológiafejlesztési beruházásokat finanszíroznak, továbbá javítják az intézményi kapacitást a hatékony közigazgatás megvalósítása érdekében. A 2014-2020-as időszakban az EFOP pénzügyi kerete a teljes Magyarországra jutó uniós támogatás közel 11%-a, megközelítőleg 831 milliárd forint lesz.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy az EU 2020 Stratégia keretében a Kormány célja, hogy a lemorzsolódási arányt 10% alá csökkentse az oktatás területén, elérje, hogy a 30 és 34 év közötti lakosok legalább 30,3%-a rendelkezzen felsőfokú végzettséggel, továbbá 450 ezer fővel kívánja csökkenteni a társadalmi kirekesztődésben élők számát a szegénység és a társadalmi kirekesztődés elleni fellépés keretében.

„Társadalmi összefogásra, a civil szektor aktív közreműködésére és szerepvállalására van szükség ahhoz, hogy az előttünk álló komoly feladatokat társadalmi támogatottság mellett, felkészülten hajthassuk végre.” – hívta fel a figyelmet előadásában Latorcai Csaba

Forrás: EMMI, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság