Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. március 12.

Európai Parlament - Nők elleni erőszak megelőzése

Az Európai Parlament az idei Nemzetközi Nőnap kapcsán kiemelten foglalkozik a nők elleni erőszak témakörével. Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége elkészítette a világ eddigi legnagyobb felmérését ebben a témában, melynek eredményeit 2014. március 5-én hozták nyilvánosságra. Az európai uniós felmérés a nők által elszenvedett bántalmazás mértékére fókuszál, külön hangsúlyt fektetve a családon belüli erőszakra, illetve az egyes korcsoportok helyzetére.


Az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási irodája egy a témában készült kvízjátékkal szeretné bevonni azokat, akik többet szeretnének megtudni a probléma hátteréről és a lehetséges megoldásokról. A kvízt helyesen kitöltők között ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

A Facebookon keresztül elérhető játék megtalálható az alábbi linken: https://www.facebook.com/Europai.Parlament.Tajekoztatasi.Irodaja/app_373902002725022 

Segítség a játékhoz és további hasznos linkek a témában: http://www.europarl.hu/hu/hirek/nonap.html 

Forrás: Európai Parlament Tájékoztatási Irodája