Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. március 10.

Nők elleni erőszak: a nők ötödét bántalmazta már partnere

Az idei nemzetközi nőnap témája az Európai Parlamentben a nemi alapú erőszak felszámolása. Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége által készített felmérés szerint az EU-ban a nők 22%-át bántalmazta már fizikailag vagy szexuálisan partnere, míg 43%-uk volt már pszichológiai abúzus áldozata.

A héten a Facebook-oldalunkon a témában szervezett chat során Mikael Gustafsson (baloldali, svéd), a nőjogi szakbizottság elnöke kifejtette, hogy a nemi alapú erőszak a nemek közti egyenlőtlenség egyik megjelenési formája.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének felmérése szerint az erőszak hosszú időre megbéníthatja a nőket. Az áldozatok 90%-a beszélt a partnertől elszenvedett szexuális bántalmazás hosszú távú pszichológiai következményeiről.Forrás: EP