Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. június 18.

Genderérzékenyítő társadalomismereti és médiakurzus augusztusban

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség „Egységes Női Hang – Egyenlően hallható?” (NCTA-2013-4156-M1) című projektje keretében idén először megrendezésre kerül:

Társadalmi csoportom-társadalmi felelősségem: a kirekesztő gondolkodás és cselekvés átalakítása a mai Magyarországon. Genderérzékenyítő társadalomismereti és médiakurzus I.
(családbarát nyári egyetem, Felsőörs)

Időpont: 2014. augusztus 1-2-3. (péntek-vasárnap)
Helyszín: Felsőörs, Snétberger Központ,Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központ

A kurzus és a szállás teljes ellátással ingyenes. Elhelyezés kétágyas szobákban. Utazás egyénileg. Szervezetenként egy főt várunk. Előzetes egyeztetés alapján gyermek korlátozott számban hozható. Angol tolmácsot és gyermek animátort biztosítunk.

Maximális résztvevői létszám (családtagokkal együtt): 35 fő

A helyek a jelentkezés sorrendjében telnek be. A jelentkezés feltétele, amennyiben részt vett a Női Érdek médiaképzésein, egy 3 perces bemutatkozó videó készítése szervezetéről augusztusra. (akinek ez nehézséget okoz hozhat posztert, powerpoint diákat, vagy bármilyen egyéb kreatív anyagot)

A nyári egyetem szakmai programterve:
péntek délután: A meghívott civil szervezetek és társadalmi csoportok képviselői média-módszerekkel bemutatják saját szervezetüket, s megismerkedünk izlandi vendégeinkkel, a W.O.M.E.N nevű migránsokat segítő civil szervezet képviselőivel.

szombat egész nap: érzékenyítés kooperatív pedagógia módszerekkel, és műhelymunka a szociális munka/társadalomismeret/ a nemek egyenlősége és gender-szemlélet/emberi jogok/vallás és nemek egyenlősége kérdéseinek megvitatásával. A műhelyfoglalkozásokat meghívott előadóink vezetik.

vasárnap délelőtt: a felfedezett közös tudás kreatív, médiamódszerekkel történő feldolgozása

A jelentkező lapokat kérjük, ide küldje:
Juhász Borbála, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség
juhaszbor@gmail.com 
70 949 3574
Jelentkezési határidő: 2014 július 15.

Meghívott előadóink:
  • Háberman Zoltán, szociális munkás, az ELTE és az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem oktatója, kutatási területe: közösségi szociális munka, a judaizmus társadalometikája (cedáká) és a többszörös diszkrimináció. Foglalkozott fogyatékosokkal, hátrányos helyzetű fiatalokkal és szenvedélybetegekkel.
  • Perintfalvi Rita teológus, kulturális manager, szociális manager és mentálhigiénés szakember. Kutatási súlypontok: zsoltárkutatás, erotika-misztika, politikai teológia (felszabadítás teológia, feminista teológia)
  • Tóth Györgyi női jogi aktivista és emberi jogi tréner, 1998 óta a NANE Egyesület tagja, 2000 óta munkatársa. 16 éve foglalkozik nők emberi jogaival, valamint a nők elleni erőszak különböző formáival (párkapcsolati erőszak, szexuális erőszak, prostitúció, emberkereskedelem).

Forrás: Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség