Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. június 18.

Késnek az Erasmus+ támogatási szerződések

Az Európai Bizottság közleménye

A 2014-es Erasmus+ pályázati akciók - Mobilitások (KA1), Partnerségek (KA2) és Szakpolitikai fejlesztések (KA3) - sikeresen elindultak. Az Európai Bizottsághoz és a nemzeti irodákhoz is nagy számban érkeztek pályázatok.

Mindazonáltal, technikai nehézségek miatt néhány nemzeti iroda – többek között a Tempus Közalapítvány – nincs abban a helyzetben, hogy a pályázati akciók indulási időpontjáig megkössék a támogatási szerződéseket.

Ahol a nemzeti irodák véglegesíteni tudták a bírálatokat, és értesítették a pályázókat az eredményről, a nyertes pályázók legkorábban a következő dátumoktól kezdhetik el megvalósítani a tevékenységeket:
  • 06.01 – KA1 projektek az oktatás és képzés területén,
  • 06.17 – KA1 projektek az ifjúság területén,
  • 08.01 – KA3 projektek,
  • 09.01 – KA2 projektek.
Az ezután a dátum után aláírt támogatási szerződések visszamenőleg kiterjednek az elfogadott tevékenységekre a kezdési időponttól kezdődően, feltéve, hogy a későbbi szerződés rendelkezéseinek megfelelnek.

A KA1 pályázatokhoz kapcsolódó támogatási szerződéseket a nemzeti irodák június végén-július közepén küldik ki; a KA2 és KA3 pályázatokhoz pedig augusztus végén-szeptember közepén.

További információ a szerződésmintákról az alábbi linken érhető el. Mindeközben az Európai Bizottság és a nemzeti irodák folytatják a beérkezett pályázatok feldolgozását, és a lehető leghamarabb tájékoztatják a pályázókat az eredményekről.

Forrás: Európai Bizottság/Tempus Közalapítvány