Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. június 3.

Másodszor osztották ki a HÜPATIA média díjat

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek), az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja a mai napon másodszor osztotta ki a HÜPATIA média díjat, amely azokat a női és férfi újságírókat és blogszerzőket díjazza, akik munkájukkal elősegítik a nemek társadalmi egyenlőségének ügyét.

A benyújtott vagy jelölés útján beérkezett pályaművek közül a zsűri döntése alapján az idei díjat Vincze Barbara, az Origo, és Matkovich Ilona, a Magyar Narancsban és a Népszabadságban publikáló újságíró nyerte el. A zsűri különdíját Gutema Dávid animációs kisfilmje kapja. Külön elismerésben részesült a Hír 24 szerkesztősége, amelynek elkötelezettségét a nemek társadalmi egyenlőségének kérdései iránt mutatja, hogy több újságírója - Benyó Rita, Belicza Bea, Petkó Gergely, Hódos Hajnalka – is pályázott, valamennyien dicséretben részesültek. A díjkiosztóra a Női Érdek és a Független Médiaközpont a nemek egyenlőségére érzékeny újságírás előmozdítása érdekében sajtó- és médiafórumán került sor. Az eseményen a gender-etikus újságírás bemutatása mellett többek közt Balogh Ákos, a Mandiner főszerkesztője, Bokor Klára, az Axel Springer Női Lapok főszerkesztőségének vezetője, Ónody-Molnár Dóra, Népszabadság újságírója, Pikó András, a Klubrádió műsorvezetője, Szabó György, a Sanoma Media Budapest Zrt. főszerkesztője és Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fóruma elnöke beszélgetett az egyéni, szerkesztőségi és kiadóvállalati felelősség kérdéséről a nők és férfiak társadalmi egyenlőségének elősegítése érdekében.

Forrás: Országos Sajtószolgálat