Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. június 9.

Pályázati felhívás - Tényfeltáró és szocioriportok támogatása

A Független Médiaközpont pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró és szociográfiai riportok készítésére. E felhívással a Független Médiaközpont olyan témák feldolgozását kívánja támogatni, amelyek történeteken keresztül mutatják be a nők és férfiak társadalmi szerepét, a helyzetüket befolyásoló társadalmi mechanizmusokat és kulturális jelenségeket, valamint a rejtett visszásságokat. A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. június 23. (hétfő) 

A pályázat egyik fontos feltétele, hogy egy szerkesztőség előre jelezze, szándékában áll megjelentetni a támogatás eredményeként elkészülő riportot, amelynek elkészítésére – a pályázat eredményhirdetésének időpontjától számítva – maximum három hónap áll rendelkezésre. A téma összetettségétől és a feldolgozáshoz szükséges időtől függően a Független Médiaközpont maximum 150.000 Ft összeggel támogatja a riport elkészítését. A jelen felhívás alapján szétosztható teljes összeg 500.000 forint.

A pályázatokat szakmai zsűri értékeli az alábbi szempontok alapján:
  • a tényfeltáró vagy szociográfiai riport elkészítéséhez szükséges önálló kutatómunka mennyisége és alapossága,
  • a téma társadalmi fontossága
  • a téma eredetisége
  • a téma bemutatásának érthetősége
  • az adatok és tények vizuális bemutatására tervezett eszközök változatossága
A programra kizárólag a palyazat@cij.hu email címre küldött pályázattal lehet jelentkezni. A pályázat részei:
  • kitöltött pályázati adatlap, amelyet e felhíváshoz mellékelünk;
  • szerkesztőségi szándéknyilatkozat a cikk közléséről;
  • referencia – a pályázó három legsikeresebbnek tartott riportja, melyek bizonyítják, hogy a szerző rendelkezik sikeres megvalósításához szükséges szakmai tapasztalattal. A cikkek linkjeinek az adatlapon való feltüntetése vagy szkennelt változatának beküldése elegendő.
A Független Médiaközpont fenntartja a jogot, hogy a támogatott riportokat – az eredeti közlést követően – részben vagy teljes terjedelmükben honlapján megjelentesse.

A pályázatokat 2014. június 23-ig a következő e-mail címre kérjük elküldeni: palyazat@cij.hu A pályázati kiírásról ezen a címen vagy a 36-1-317-5448-as telefonszámon lehet további információt kérni.

Forrás: Női Érdekérvényesítő Szövetség