Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. november 24.

Munkaerő-piaci program fogyatékos gyermeket nevelő nők részére

A fogyatékos gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci esélyegyenlőségéért és érdekérvényesítéséért indít programot a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány.

A MOTIVÁCIÓ Alapítvány és JÓL-LÉT Alapítvány 2014. szeptemberben indította a fogyatékos gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci lehetőségeinek javítását célzó programját NÓRA-TÁMASZPONT címmel a Norvég Civil Alap támogatásával. A Motiváció Alapítvány fogyatékos személyek számára kidolgozott komplex munkaerő-piaci szolgáltatásai és a JÓL-LÉT Alapítvány által kidolgozott kisgyermekes nők munkaerő-piaci visszatérését segítő módszertana alapján a két szervezet közösen dolgozza ki e speciális célcsoport sajátos élethelyzetére szabott munkaerő-piaci visszatérést hatékonyan segítő szolgáltatását.

A program keretében országos tapasztalatokat összegző felmérést készítünk a fogyatékos gyermeket nevelő nők körében a munkavállalást befolyásoló tényezőkről, ennek keretében vizsgáljuk a munkaerő-piaci tapasztalatokat, lehetőségeket, a családi munkamegosztást, a kiegészítő szolgáltatások elérhetőségét, kimutatva a gyermekek fogyatékossági csoportjai és az országon belüli területi sajátosságokat, tendenciákat.

A kutatás eredményeinek széleskörű bemutatása a program egyik célja, hiszen a sérült gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci részvétele alacsony szintű, ugyanakkor ennek részleteiről jelenleg nem állnak rendelkezésre átfogó adatok. A kutatási eredmények alapján kidolgozott munkaerő-piaci szolgáltatást a NÓRA-HÁLÓZAT (www.norahalo.hu) és a MOTIVÁCIÓ Alapítvány partnerszervezetei számára átadjuk, így az ország minden nagyvárosában elérhetővé válik a fogyatékos gyermeket nevelő nők számára.

A program során létrejön egy országos hálózat, amelyben az érintett nők és a szakmai civil szervezetek megosztják egymással kezdeményezéseiket és hatékony érdekérvényesítést valósítanak meg. Online fejlesztést végzünk, amely a nyitott és bővülő hálózat számára biztosít nyilvánossági felületet, továbbá hasznos és bővülő tájékoztatást ad a munkavállalással, az elérhető munkaerő-piaci szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Várjuk jelentkezését, ha:
  • részt kíván venni a kutatásban, mert fogyatékos gyermeket nevelő nő
  • bekapcsolódna a programunkba önszerveződő csoportként
  • bekapcsolódna programunkba civil szervezetként, amely a fogyatékos gyermeket nevelő nők számára programot valósított meg az elmúlt 3 évben.

Forrás: JÓL-LÉT Alapítvány