Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. november 19.

Szakmai Teázó november 24-én: Tudósítások Amerikából és az EU-ból a nők biztonságáról - Erőszak és prostitúció

A 16 akciónap keretében a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen meghívja Önt Szakmai Teázójára
Tudósítások Amerikából és az EU-ból a nők biztonságáról. Erőszak és prostitúció

Időpont: 2014. november 24. hétfő 6h
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem. 1093 Budapest, Közraktár u. 4–6 (Új épület). 510 terem

Az est folyamán a Női Érdek szakértői számolnak be külföldi szakmai útjaikról. Utána kérdés és válasz, tapasztalatcsere.

Balogh Lídia (Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont,
Jogtudományi Intézet) az amerikai külügyminisztérium IVLP programjának (International Visitor Leadership Program, Nemzetközi Vezetőképző Program) keretében utazott három héten át az Amerikai Egyesült Államokban. A tanulmányút során azt vizsgálták, milyen szerepet tölthetnek be a nők a béke és biztonság megteremtésében, a konfliktusok megoldásában a közösségek átalakításával. A külföldi civil szervezeti vezetőnőket célzó projekt az Egyesült Államok Nők, Béke és Biztonság Akciótervéhez kapcsolódott (2011).

Sebhelyi Viktória (CEU) a Női Érdek képviseletében vesz részt az Európai Unió Emberkereskedelem Elleni Civil Platformjában, mely Brüsszelben tartja rendszeres találkozóit, a Közép-Európai Egyetemen a prostitúcióról szóló kutatásokban dolgozik, a témát évek óta kutatja. Az Európai Parlament és Tanács 2011-ben fogadta el az emberkereskedelem megelőzéséről és az ellene folytatott küzdelemről, az áldozatok védelméről szóló irányelvét. A Brüsszelben tartott civil platform is megvitatta, mi történt azóta az áldozatok védelmében, s mit tartalmaz az EU Emberkereskedelem elleni Stratégiája a 2012-2016–os periódusra.

Forrás: Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség