Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2014. december 3.

Szakmai kerekasztal beszélgetés a roma nők elleni erőszakról

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10. (az Emberi Jogok Nemzetközi Napja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a politikusokra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

A Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete tisztelettel meghívja Önt 2014. december 03.-án 11.00 .- órakor kezdődő
SZAKMAI KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A ROMA NŐK ELLENI ERŐSZAKRÓL

Helyszín: Edelény, Borsodi út 9., Művelődési Ház (nagy terem)

Előadók:
  • Dr. Gellér Judit (Európai Roma Jogok Központja - ERRC) "Az Európai Roma Jogok Központjának tevékenysége, különös tekintettel a roma nőkre"
  • Dr. Pap Enikő (Magyar Női érdekérvényesítő Szövetség / Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) "A nők elleni erőszak elleni jogi fellépés hazai és nemzetközi keretei
  • Balogh Lídia (Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség / Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont, Jogtudományi Intézet) "Többszörös hátrányokkal szembesülő női csoportok Magyarországon"
  • Ipacs László ( Országos Roma Önkormányzat) „ A roma nők elhelyezkedési esélyei a Nő az esély, TÁMOP 5.3.1-B-1 program kapcsán”
Részvételi szándékát kérjük a bodvavolgyikrne@freemail.hu eamil címen jelezze 2014. december 02. 12.00.óráig. 

Forrás: Bódva-völgyi Közélet Roma Nők Egyesülete