Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. január 29.

KSH - A közhasznú szervezetek aránya 40 százalékra csökkent 2014-ben

2014-ben 63,9 ezer – az előző évinél közel 600-zal kevesebb – civil és egyéb nonprofit szervezet működött Magyarországon, bő egyharmaduk (22 ezer) alapítványi formában, 42 ezer társas nonprofit szervezetként.

Az alapítványok 63%-nak a tevékenysége továbbra is három területhez: az oktatáshoz (33%), a szociális ellátáshoz (16%) és a kultúrához (14%) köthető.

A társas nonprofit szervezetek körében a korábbiaknak megfelelően a szabadidős (24%) és a sportegyesületek (17%), valamint a kulturális szervezetek (13%) aránya volt a legnagyobb.

A civil törvénynek közhasznúsági jogállásra vonatkozó szigorítása 2014-ben kezdte éreztetni a hatását: a közhasznú státussal rendelkező szervezetek hányada mintegy 15%-kal, 40%-ra esett vissza, és ez a folyamat még nem ért véget.


Forrás: KSH