Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. február 2.

KSH - A civil szervezeteknél 36 százalékos az önkéntes munka aránya 2014-ben

2014-re a nonprofit szektorban munkaviszonnyal rendelkezők összlétszáma 2013-hoz képest 17%-kal nőtt. 

Ez a létszám a nemzetgazdaságban foglalkoztatottak több mint 3%-a, közel 153 ezer fő volt, ebből 102 ezer főállású, teljes munkaidős és 51 ezer nem főállású, részmunkaidős munkavállaló.

A szektor együttes teljesítménye így 123 ezer számított főállású munkájának felelt meg, 64%-uk nonprofit gazdasági társaságokban, egyharmaduk egyesületekben vagy alapítványokban tevékenykedett.

A fizetett alkalmazottak 69%-ának a főváros és a megyeszékhelyek nonprofit szervezetei biztosítottak munkalehetőséget, egynegyedük kisvárosi, 7%-uk községi szervezeteknél dolgozott.

A szektorban mért átlagos, közel 2,3 millió forintos bruttó éves bér 21%-kal elmaradt a nemzetgazdaságban mért átlagos bruttó keresettől.

2014-ben a szektorban tevékenykedő önkéntes segítők becsült száma 490 ezer fő volt. Az általuk teljesített 55 millió munkaóra több mint 26,6 ezer főállású foglalkoztatott munkaidejének felelt meg, munkájuk becsült értéke 60 milliárd forintra tehető.

A lakossági segítség különösen a kisebb szervezetek számára jelentős. Az 50 ezer forint alatti bevételi kategóriában az önkéntes munka értéke meghaladta a pénzbevétel 17-szeresét, az 51 ezer és 500 ezer forint közötti összeggel gazdálkodó szervezetek esetében is annak kétszeresét.

A szektorban a szükséges humánerőforrást döntően, 84%-ban foglalkoztatással, 16%-át önkéntes segítők bevonásával biztosították.

Bár minden szervezeti forma esetében a fizetett munkavállalók jelenléte dominált, a klasszikus civil szervezeteknél a 36%-ot is elérte az „időadomány”-ként elkönyvelhető, ingyenes munkavégzés.


Forrás: KSH