Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. február 3.

KSH - A nonprofit szektor nemzetgazdasági aránya 4 százalék 2014-ben

A nonprofit szervezetek összes bevételének a teljes GDP-hez viszonyított aránya 1993 és 2011 között harmadával emelkedett, de így sem tudta elérni az 5%-ot. 

Sokkal dinamikusabb fejlődés rajzolódott ki a foglalkoztatásban: háromszorosára nőtt a szektor munkaerő-piaci részesedése.

Ha a két mutató (bevétel, foglalkoztatottak) átlagát vesszük, és ezt tekintjük a szektor nemzetgazdaságon belüli súlyának, megállapítható, hogy ez a súlyarány folyamatosan nőtt, csaknem megduplázódott, 2010–2012 között már meghaladta a 4%-ot.

A 2013-as, átmeneti visszaesést követően 2014-re újra megemelkedett, értéke 4,2% volt. Mindez nagyrészt a közszolgáltatásban, a közfeladat-ellátásban lezajlott változásoknak a szektoron belül a nonprofit gazdasági társaságok hatásának tudható be.Forrás: KSH