Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. március 5.

Meghívó - Láthatatlan Nők NapjaMeghívó
LÁTHATATLAN NŐK NAPJA 
nőnapi kerekasztal

Vasas Székház, 2016 március 8., 10.00-12.00
(1086 Budapest, Magdolna utca 5-7.)

A nők feladata az anyaság – vallja a társadalom jelentős része Magyarországon. Ebből az következne, hogy különös megbecsülés övezi azokat a nőket, akik számára az anyaként való helytállás nehezebb, mint másoknak. Ezzel szemben az egyedülálló anyák és a sérült gyermeket nevelő nők méltatlanul nehéz körülmények között élnek, a bántalmazó kapcsolatból kilépő nők a jogi eljárásokban akár gyermekeiket is elveszíthetik. 
A nemi alapú társadalmi előítéletek fennmaradása és a női jogok előmozdítására törekvő közpolitikai akarat évtizedek óta fennálló hiányából fakadó rendszerszintű mulasztások egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy e három női csoport helyzete akár kilátástalannak is mondható.

PROGRAM:
1. Az Egyedülálló Anyák hangja. Önszerveződés, érdekérvényesítés - Rácz Linda, Holdam Egyesület
2. Anyák, akiknek elrabolták a gyermekeitGráf Ildikó, a FB-csoport alapítója és Spronz Júlia, Patent Egyesület
3. Integrált Szülői Klub - Pádár Andrea, az Önsegítő csoport alapítója, a JÓL-LÉT Nóra-Támaszpont című, a sérült gyermeket nevelő nőket támogató projektjének résztvevője és Kánya Kinga, JÓL-LÉT Alapítvány.
4. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség nőnapi közleménye

Moderátor: Keveházi Kata

Részvételi szándékát, kérjük, jelezze az ITT található online adatlap kitöltésével.

További információ: Keveházi Kata,  (0620)97 32 803. 

Forrás: Keveházi Kata