Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. március 29.

Meghívó - Mennyit ér a láthatatlan munka?


Meghívó

A láthatatlan munka napja alkalmából 2016. április 5-én megrendezendő konferenciára szeretném meginvitálni Önt, melynek a címe:
Mennyit ér a láthatatlan munka?

A lakosság 2009-2010-ben csaknem 11 millió óra fizetetlen munkát végzett saját háztartása vagy más háztartás számára, és ez az idő-, illetve munkamennyiség a nemzeti számlák által kimutatott gazdasági teljesítményben nem jelenik meg. (Ez egy magyarországi lakosra vetítve, nyolcórás munkanappal számolva mintegy 130 munkanapnyi munkát jelent – beleértve a csecsemőket is.) Az előadásokban, beszélgetésekben arra keressük a választ, hogyan lehet statisztikai adatokkal leírni, a hagyományos módszereken túlmutatóan mérni és láthatóvá tenni azon embertársaink teljesítményét, akik a gazdasági élettől távol, a munkaügyi statisztikába nem számítva, pénzügyi ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak.

Konferenciánkon a Központi Statisztikai Hivatal, a Népességtudományi Kutatóintézet, a Debreceni Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia szakértőitől értesülhet az e területen a közelmúltban végzett kutatások legfrissebb hazai és nemzetközi eredményeiről, valamint a jelenleg használatos mérési módszerekről olyan speciális szakterületeket érintve, mint a nonprofit szektor, az önkéntes munka, valamint a háztartási szatellitszámlák, illetve az időmérleg-statisztika.
Bízom benne, hogy a témafelvetés és csatolt programkínálatunk felkeltette érdeklődését konferenciánk iránt, és 2016. április 5-én, a láthatatlan munka napján Önt is vendégeink között köszönthetjük.

Kérjük, részvételi szándékát 2016. április 1-ig jelezni szíveskedjék a kommunikacio@ksh.hu e-mail címre elküldött válaszában, melyben neve mellett kérjük feltüntetni az Ön által képviselt intézményt is.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy rendezvényünkön maximum 80 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a helyeket a jelentkezés sorrendje alapján töltjük be.

A programkínálat elérhető a következő linken: Program

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal