Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. április 26.

L'ORÉAL - UNESCO Magyar Ösztöndíj a Nőkért és a Tudományért 2016.


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – 2016

L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj a Nőkért és a Tudományért

A L’ORÉAL és az UNESCO tizennegyedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2016. évre.

A pályázat neve: L’OREAL–UNESCO MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ a Nőkért és a Tudományért

Az ösztöndíj célja, hogy a fiatal tudós nőket és kutató szakembereket kiemelkedő és gyakorlatba vehető tudományos eredmények elérésére serkentse, továbbá ösztönözze és előmozdítsa a magyar nők helyzetét a tudományos és kifejezetten kutatói pályán, a legkülönbözőbb kutatási területeken.

A L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj feltételrendszere: A pályázaton a Magyar Köztársaság területén az állami felsőoktatási intézményekben, ezek kutató intézményeiben, és az MTA kutatóintézetekben dolgozó, magyar állampolgárságú, az alább megjelölt tudományterületek valamelyikén tudományos kutatással foglalkozó nők vehetnek részt:
1/ természettudományok, élettudományok
2/ anyagtudományok

A 2016. évi pályázat 2 ösztöndíj-támogatást tartalmaz:
A) 35 év alatti (vagy 2016-ban 35. életévüket betöltő), doktori (PhD) képzésben részt vevő kutató, vagy a közelmúltban PhD fokozatban részesített nők pályázhatnak egy 2 000 000 Ft-os ösztöndíjra.
B) 45 év alatti (vagy 2016-ban 45. életévüket betöltő), doktori (PhD) képzésben részt vevő kutató, vagy a közelmúltban PhD fokozatban részesített nők pályázhatnak egy 2 000 000 Ft-os ösztöndíjra.

További információ: Sasvári Tünde, tel: 438-2236, email: tunde.sasvari@loreal.com

A Pályázat postára adásának határideje: 2016. Május 18.

A Pályázatok elbírálási határideje: 2016. szeptember 1.

A pályázók írásban kapnak értesítést pályázatuk eredményéről, és az eredményhirdetés időpontjáról. Az ösztöndíjat nyert pályázók nevét/személyét a pályázat kiírója nyilvánosságra hozhatja. A nyertesek vállalják, hogy az ösztöndíj elnyerését követően 3 hónapig a média rendelkezésére állnak tudományos munkásságuk ismertetésével.

A pályázatok eredményének nyilvános kihirdetése, az Ösztöndíjak és az Ösztöndíj Oklevelek átadása 2016 szeptemberében lesz.

Budapest, 2016. Április 14.

Szociális Innováció Alapítvány, a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért
L’ORÉAL Magyarország – Magyar UNESCO Bizottság

További részletek és a részletes pályázati kiírás megtekinthető a következő linkre kattintva: itt.

A forrás a palyazatmenedzser.hu honlapja, mely elérhető: innen.