Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. április 29.

MACIARC 2016 - Pályázat magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára


Pályázat kiírása: 2016. április 20.

Pályázat határideje: 2016. július 12.

Témagazda: MACI – Magyar Civilszervezetek a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával és együttműködésével

Szolidaritás? Gondoskodás? Odafigyelés? A másik ember problémája?

Igen, ez a mi pályánk! 

A MACI, a Magyar Civilszervezetek közössége azzal a céllal jött létre, hogy megerősítse a közösségi lét fontosságát egy olyan társadalmi környezetben, ahol a fősodrás ezzel ellentétes irányba visz: egy elmagányosodó, elidegenedő úton járó társadalom összetartó kapcsait felfrissítse, megerősítse. 
A MagNet Magyar Közösségi Bank is hasonló értékekre építi saját ténykedését és filozófiáját, ezért támogatja a magyar civiltársadalom összefogását és erőfeszítéseit – akár a civilek bankjaként is. 

MACIARC: ÚJRA CIVILSZERVEZETEK AZ ARCON

Idén is felhívással fordulunk a magyar civilszervezetek és a kreatív ügynökségek felé. A 16. ARC kiállításon 5-11 óriásplakáthelyet biztosítunk azoknak az alkotásoknak, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be valamely civilszervezet munkáját. 
Bár a pályázatot a civilszervezet nyújthatja be, bízunk abban, hogy számos kreatív ügynökség, grafikus vállal közösséget jó civil kezdeményezésekkel, és ajánl fel pro bono segítséget annak érdekében, hogy a nagyközönség előtt bemutasson egy-egy civilszervezetet. Természetesen a kreatív szolgáltatókkal együtt készített plakátokon az ügynökség is megjelenhet, mint a civilszervezet partnere.
A MagNet Bank és az ARC segítséget nyújt abban is, hogy a lehetséges partnerek egymásra találjanak: 2016. május 23-án, egy rapid randi keretén belül alkalmat adunk az ismerkedésre civilek és kreatívok között. Itt jó ügyek találhatnak olyan kreatív partnerre, aki formába önti és segít megmutatni azokat. A rapid randira a civilrapidrandi@magnetbank.hu címen lehet jelentkezni 2016. május 10-ig.
A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC kiállításon (előreláthatólag 2016. szeptember 9-23-ig), „MACIARC” kamara kiállítás keretében mutatjuk be. 

A pályázatok leadási határideje: 2016. július 12. 

Pályázati feltételek 
Pályázat kiírója az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft.

Ki pályázhat:
 • Érvényesen pályázhat minden bejegyzett, aktív magyar civilszervezet, akinek átlátható a működése, nem végez pártpolitikai tevékenységet, valamint nem szélsőséges, kirekesztő, diszkriminatív a tevékenysége.

A feltételek teljesülését az ARC nem ellenőrzi, de fenntartja magának a jogot, hogy ha kételyek merülnek fel a szempontok teljesülését illetően a szervezetet a pályázatból kizárja.

Pályamunkák beadásának feltételei:

 • A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. 
 • A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.
 • Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.
 • Az érvényes pályázat feltétele a www.arcmagazin.hu weboldalon való pályázói regisztráció, a pályázati anyag megfelelő formátumban való feltöltése, és a pályázati feltételek elfogadása. 

A pályázat benyújtásának módja:

 • A pályamunka benyújtása elektronikusan, a www.arcmagazin.hu weboldalon történik.
 • A pályázónak mindenekelőtt regisztrálnia kell a fent említett weboldalon és elfogadnia a pályázati feltételeket. Kérjük, hogy a vezetéknévhez a szervezet nevét, a keresztnévhez pedig a kapcsolattartó nevét írják be.
 • Az adatlap kitöltését követően a pályázónak fel kell töltenie a pályamunkát a következő pontban felsorolt technikai feltételeknek megfelelően.
 • Amennyiben a pályázó szükségét érzi a pályamunkához készíthet egy leírást (rtf vagy doc formátumban).
 • Határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

Kérjük a pályázókat, hogy a regisztrációnál megadott e-mail címüket a pályázati időszakban és azt követően a kiállítás megnyitójáig folyamatosan figyeljék!

A zsűrizést követően értesítjük pályázóinkat arról, hogy bekerült-e pályamunkájuk a kiállítandó alkotások közé. Amennyiben igen, a pályázónak fel kell töltenie a pályamunka nagyfelbontású anyagát.

Technikai feltételek:
A zsűri által a kiállításra beválasztott pályaműveket óriásplakát (504 x 238 cm) formátumban állítjuk ki. 

A pályamunkákat az alábbi technikai paramétereknek megfelelően kell leadni.

 • A pályamunkát az elbíráláshoz JPG file, RGB, 1429 pixel x 675 pixel (= 504 mm x 238 mm, 72 dpi) formátumban kell feltölteni.
 • Az óriásplakátként való kiállítás érdekében rendelkezésre kell állnia a pályamű számítógépes állományának 504 mm x 238 mm méretben, TIF vagy Illustrator EPS formátumban, 300 DPI, CMYK. 
 • Az egyedi megvalósítást igénylő pályamunkákkal kapcsolatban a kiíróval kell a pályázat benyújtását megelőzően konzultálni. 

Részvételi díj: Nincs.

Határidő:
A pályázatok leadási határideje: 2016. július 12. éjfél

Díjak:
A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC-on, a „MACIARC” kamara kiállítás keretében mutatjuk be. A zsűri a kiállításra kerülő pályamunkák között nem rangsorol, ahogyan a megjelenített társadalmi ügyek fontosságában sem. Célunk, hogy ezek az ügyek egyaránt részesüljenek az ARC által generált nyilvánosságból.

Minden civilszervezet, akinek alkotása bekerült a kamarakiállításra, az alábbi díjakban is részesül:

 • 1 éves ingyenes számlahasználat a MagNet Banknál vezetett számlájukhoz
 • A MagNet Bank közös eseményt szervez minden, a kiállításra bekerült civilszervezet részvételével a MagNet Közösségi Házba, ahol lehetőséget nyújt a kiállító civileknek a bemutatkozásra, a vendégeknek pedig a civil ügy támogatására.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

További információ:
E-mailen a palyazz@arcmagazin.hu címen vagy telefonon a +36-30-510-8860-as számon kérhető.

Kövesd az ARC-ot a Facebookon!
http://www.facebook.com/ArcMagazin

A pályázat teljes terjedelmében az ARC Magazin honlapján található, mely elérhető: innen.