Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. május 14.

A sokszínűség konferenciája és a kiválóságok ünnepe 2016

Találóan fogalmazta meg a PWA Hungary (Professional Women's Association) hagyományos éves konferenciájának egyik vendége: „Ez egy sokszínűen humánus üzleti konferencia, még több kellene belőle, hogy még többet tudjunk kihozni az emberi képességeinkből. Ez a legnagyobb tartalékunk.”

A PWA és az Investors in People Hungary (IIP) közös díjkiosztó gáláján – amely a konferenciát követte – Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete hangsúlyozta: „Nagyszerű látni, hogy a PWA és az Investors in People együtt dolgozik a legkiválóbb szervezeti gyakorlatok terjesztésén, és az eredményes, felelős, fenntartható üzlet és a sokszínűség értékeinek megismertetésén. Mindannyiunknak szükségünk van követendő példaképekre, akiknek gondolataiból meríthetünk, és pozitív példákra, amelyekből tanulhatunk.”

A sokszínűség konferenciája
A Professional Women's Association (PWA) – a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH), az Investors in People Hungary és a Corinthia Hotel Budapest támogatásával – május 5-én rendezte meg konferenciáját A teljesítmény ezer arca címmel az idén 120 éves Corinthiában.
A PWA elnöke, Katona Melinda nyitóbeszédében kiemelte: emberi szándékokból nem, csupán emberi tettekből születnek stratégiák, s „kreatívnak lenni annyi, mint cselekedni”. Szerinte nem pusztán egy szellemi korszakot jellemez, hogy milyen kérdéseket tesz fel, milyen problémákat azonosít, hanem minden egyént, minden szervezetet is – legyen az üzleti vagy civil társaság. „Bárki, aki tovább akar jutni, fölvet újabb kérdéseket. A PWA idei konferenciájának pontosan ez volt a célja. A különféle, sokszínű tudás határát feszegetni, hogy új eredményekre, új gondolatokra, esetleg új megoldásokra jussanak a résztvevők” – mondta Katona Melinda.

A beszélgetőtársak is különféle területeket képviseltek: nemzetközi vállalatokat, nemzetközi civil segítő szervezeteket, a tudomány, a kultúra és a sport világát, a BCCH-t, tehetséggondozó programokat, projekteket, egyetemi karrierközpontot.
A teljesítmény kapcsán majd’ minden előadó szóba hozta az együttműködést, amelynek alapja a bizalom. Persze ahhoz, hogy bízzunk másokban, és mások bizalmát elnyerhessük, előbb önmagunkban kell bíznunk. A bizalom hatékonyságnövelő: jó az egyénnek és a közösségnek is.
Katona Melinda zárszavában visszautalt: minél bonyolultabb a világ, annál kreatívabbnak kell lennünk, hogy boldogulhassunk.

A PWA – a Corinthiával, a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen teljesített egy kívánságot: a nyolcéves, izomsorvadásban szenvedő Balázs álmát valóra váltották, aki okosórát kért és kapott.
A PWA együttműködésben a United Way Magyarországgal és a Henkel Magyarország Kft-vel, 2016-ban első alkalommal ítélte oda a Tehetség-díjat, amelyet Tolnay Lili 18 éves iskolás vehetett át kimagasló képzőművészeti tehetségéért.

A kiválóságok ünnepe
Éppen a kooperációs gondolkodásból fakadt az is, hogy idén a hasonló értékek alapján működő PWA és az Investors in People közösen szervezte díjkiosztó gáláját Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete jelenlétében és a BCCH támogatásával.

A PWA díjazottjai olyan menedzserek és vállalkozók, akik kiemelkedően sokat tesznek az általuk irányított vállalatok tartós sikeréért, és akik minden bizonnyal hosszú távon is meghatározó szereplői lesznek a hazai üzleti életnek.
Az Investors in People pedig Magyarország Legkiválóbb Vállalatait díjazza: azokat, amelyek figyelemre méltó szervezeti gyakorlatokkal mutatnak jó példát a gazdaság többi szereplőjének.

Csóti Gábor, az Investors in People Hungary ügyvezető igazgatója arról beszélt a díjak átadásakor: az IIP a szervezeti kiválóság mérésére, fejlesztésére, fenntartására alkalmas keretrendszer, amely a brit kormány kezdeményezésére indult 1991-ben, hogy a legjobb gyakorlatokkal és megoldásokkal támogassa a vállalatok versenyképességének javítását.

A PWA idei díjazottjai:
 • Női Menedzser Díj: Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója
 • Férfi Menedzser Díj: Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője
 • Női Vállalkozó Díj: Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért alapítója, orvos-igazgatója
 • A Jövő Menedzsere Díjat idén először osztotta ki a PWA: Greskovits György, a Milestone Intézet alapítója kapta

Az Investors in People Magyarország Legkiválóbb Vállalatai címet nyerték 2016-ban:

 • Magyar Posta Zrt. Humán Szervezete
 • Szabó Nyelviskola és Fordítóiroda Kft.
 • Unilever Magyarország Kft.
 • p2m Consulting Kft.
 • SAP Hungary Kft.
 • MagiCom Kft.
 • Szatmár Optikai Kft.
 • Certop Kft.
 • Budapest Airport Zrt.
 • Maltacourt Kft.

A cikk teljes egészében megtekinthető az alábbi linkre kattintva: A sokszínűség konferenciája