Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. május 19.

Ismét elindul a PWA Mentorprogramja


Pályázat a PWA – Sikeres Nők Egyesülete Vezetői Mentoring Programjában való részvételre

A nők gazdasági szerepvállalása nem pusztán esélyegyenlőségi kérdés: gazdasági szükségszerűség, gazdasági érdek, a vállalatok versenyképességének kulcsa.
A PWA – Sikeres Nők Egyesülete elkötelezett a nők vezetői ambícióinak támogatásában, tudással, tapasztalattal és üzleti networking lehetőségekkel segíti a nők szakmai előmenetelét Magyarországon. Komolyan veszi, hogy a tudásátadás az egyén közösségi, társadalmi felelőssége is, a tudáscsere lehetőség egymás inspirálására is.
Ezért a PWA idén is elindítja egyedülálló mentorprogramját. De nemcsak nők csatlakozását várjuk, hanem férfiakét is, hiszen az Egyesület nem osztja ketté a világot csak férfiakra és csak nőkre, fontosnak tartja az integrált gondolkodást. A mentorok között is van sikeres férfi vezető, aki egyetért a PWA céljaival, s támogatja a nők szakmai előmenetelét.

Hagyományt teremtve a PWA tapasztalt mentorok révén évente 5-10 fiatal női és férfi menedzsert segít, hogy sikeresebbek legyenek a vezetésben, ezzel hosszabb távon hozzájárulhatnak a szervezetek (vállalkozások és vállalatok) sikerességéhez.

Miért érdemes jelentkezni a PWA – Sikeres Nők Egyesülete Vezetői Mentoring Programjára?
  • komoly vezetői tapasztalattal rendelkező női és férfi vezetőktől tanulhat és kaphat támogatást saját fejlődéséhez és céljaihoz;
  • egy önkéntességi kultúrán alapuló, fejlődni vágyó közösség aktív tagjává válhat;
  • esélyt kap, hogy tanulhasson, és képes lehet tanítványból tanítóvá válni.

Célcsoportunk:
Minden olyan nő és férfi, akik legalább 3 fős szervezetet vagy vállalkozást vezetnek.

A Program működése:
A mentor a mentorálttal együtt meghatározza a személyes célokat, meghallgatja, támogatja és tanácsaival segíti a mentoráltat, ennek megfelelően írásos megállapodás jön létre köztük.

A Program időkeretei:
A párok havonta 4 órát fognak találkozni az elkövetkező 9 hónapban. Amennyiben a személyes találkozó nem oldható meg, úgy az Skype-on is megtörténhet.

A Programban való részvétel feltételei:
Képzésen való részvétel a mentorok és a mentoráltak részére. Részvétel a program bejelentésén és a program lezárására szervezett rendezvényeken, valamint az időközi értékelő megbeszéléseken.
A programon való részvétel feltétele a PWA tagság megszerzése. A PWA tagság előnyeiről a következő linken tájékozódhat:
Mentorok:
A PWA által kiválasztott, nagy tapasztalattal rendelkező sikeres vezetők lesznek a programban résztvevő mentorok. 

Jelentkezés:
A programra jelentkezni az alábbi linken található kérdőív kitöltésével és beküldésével lehet 2016. május 31-én éjfélig:

A mentorpárosokat a PWA - Sikeres Nők Egyesülete júniusi rendezvényén jelentjük be.

Minden pályázónak meghívót küldünk a rendezvény részleteivel kapcsolatban.

További információt az egyesületről a www.pwa.hu weboldalon és a Facebook-oldalon talál.