Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. május 31.

Nőügyek – filmbemutató2016. június 2-án este 6 órakor kerül sor a kommunikációs képzésünk során készült dokumentumfilmünk nyilvános bemutatójára.

Helyszín: Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2-4.)

A bemutatóra mindenkit szeretettel várunk!
Nőügyek
magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2016

rendező: Füredi Zoltán
producer: Komlósi Orsolya
operatőr: Dömötör Péter
vágó: Szalay Péter
hangmérnök: Kapcsos Vince

Mi történik, ha egy nő elhatározza, hogy megold egy problémát? És mi van, ha több? Lehetetlent nem ismerve, a szárnyalás pillanatain, sikereken, mélyrepülésben, kudarcokon át, megállíthatatlanul. Roma nők, akik egy egész falu sorsát veszik a kezükbe; értelmi fogyatékosok, akik felnőtt nőként akarnak élni; anyukák, akik nem nézik tétlenül a szüléssel kapcsolatos méltánytalanságokat; nagymamák, akik mások unokáinak főzik a kakaót és fiatal lányok, akik csak azt szeretnék tudni, ha karriert akarnak, akkor vajon ők feministák-e.

A film a kommunikációs képzés 10 hónapja alatt történtekről szól. Nőkről, ügyekről és persze rólunk.

A film a “Női sokszínűség képei – filmes workshop a hatékony kommunikációért” című projekt keretében valósult meg, amelyet a Norvég Civil Támogatási Alap támogatott.

A forrás a Palantír Film Alapítvány honlapja, mely elérhető a következő linkre kattintva: