Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2016. június 2.

A “Másállapotot a szülészetben!” mozgalom állásfoglalása – sajtóközlemény


A Másállapotot a szülészetben! mozgalom fontosnak tartja, hogy „A család vajon mi?” címmel rendezett beszélgetésen a jelen lévő hét párt képviselői egyetértettek abban, hogy “Magyarországon a kórházakban szülés sokszor katartikus élmény helyett egy trauma. És ebben mindenképpen változtatni kell, mert sok szülő esetében elveheti a kedvet egy újabb szüléstől az, ami a szülőszobákban történik”.

2016. március 20-án rendezett demonstrációin a Másállapotot a szülészetben! mozgalom éppen erre hívta fel a figyelmet országszerte.  Nők és férfiak százai osztották meg a mozgalom facebook oldalán történeteiket, üzeneteiket amelyek jó része a szülészeti ellátás közben átélt traumáról, méltatlan bánásmódról és az elszenvedett szülészeti erőszakról szól.

Még az összpárti egyetértés is kevés a pozitív változások eléréséhez, ha a tervezett intézkedések nem találkoznak az érintettek szükségleteivel. Célunk, hogy a mozgalmunkhoz csatlakozó szülők és szakemberek hangját közvetítsük, mert csak a családok, és elsősorban a szülő nő szempontjainak figyelembe vételével valósulhat meg bármilyen előrelépés. Így nem lehet kihagyni az egyeztetésekből az anyákat, illetve az őket képviselő szervezeteket és mozgalmakat. A Másállapot a szülészetben! mozgalom a mielőbbi változtatásért kiállva ajánlja fel segítségét és együttműködését.

Mozgalmunk elküldte állásfoglalását a szervezőknek, kérve őket arra, hogy továbbítsák azt a kerekasztal résztvevőinek is.

Elérhetőség: masallapotot@gmail.com


A forrás a Születésház Egyesület honlapja, mely elérhető a következő linkre kattintva: