Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. november 23.

A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező pályázati felhívása

A felhívásra magyarországi, 10,000 főnél nagyobb városban működő civil szervezetek vagy önszerveződő, informális csoportok jelentkezhetnek. A pályázat keretében két különálló kategóriában (és adatlapon) lehet pályázni.

Közösségi szervezeteknek: az első kategóriában olyan szervezetek, csoportok jelentkezését várjuk, melyek már rendelkeznek tapasztalattal, eredményekkel a társadalmi önszerveződés, érdekérvényesítés területén, és biztosítani tudják a támogatás elnyerése esetén főállású közösségszervező alkalmazását.

Haladó közösségszervezőknek: a második kategóriában olyan közösségszervezők jelentkezését várjuk, aki legalább egy éve közösségszervező tevékenységeket folytatnak, csoportjuk bővülő tagsággal rendelkezik, kampányt terveztek és lebonyolítottak, vállalják a közösen kijelölt ügyekben való team– és kampánymunkát.

Az 1. pontban pályázóknak be kell mutatniuk azt a helyi problémát, problémakört, amelyre megoldást keresnek, és elképzeléseiket arról, miként tudnak hatékonyan fellépni a problémák megoldása érdekében, és a helyi probléma országos vetületét is ismertetniük kell.

A 2. pontban pályázóknak be kell mutatni eddigi munkájukat és azt a problémát, problémakört, ügyet, mellyel foglalkozni kívánnak, továbbá az ezek megoldására irányuló elképzeléseiket.

Pályázatokat elsősorban vidéki városokból várunk. Az elbírálás során továbbá előnyben részesülnek:
  • A szegénységben és kirekesztettségben élők bevonásával megvalósuló programok.
  • A (helyi) infrastruktúra és (szociális) szolgáltatások fejlesztésére irányuló programok.
  • A lakhatás, oktatás javítását célzó kezdeményezések.
  • Környezetvédelmi kezdeményezések.
A szervezeteknek, csoportoknak, egyéneknek nyújtott támogatás keretében, a kiválasztott 7-14 közösségszervezési program közösségszervezőjének a CKA fedezi képzésének költségeit, továbbá 24 hónapos időtartamra a személyi költségeit és a szervezéshez szükséges programköltségek egy részét.

A pályázatok leadásának határideje: 2019. november 25. (éjfél). 

A hír folytatása >>