Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. november 23.

Az Európai Parlament elítéli a szexuális felvilágosítás lengyelországi kriminalizálását

  • Az Európai Parlamenti képviselők a törvénymódosítás elutasítását kérik a lengyel parlamenttől
  • A megfelelő szexuális oktatás hiánya veszélybe sodorja a fiatalokat
  • Az Európai Parlamenti képviselők további forrásokat kérnek a szexuális felvilágosítást végző civil szervezetek számára
Az Európai Parlamenti képviselők egy állásfoglalásban mély aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy Lengyelországban börtönbe zárhatják a szexuális felvilágosító órát tartó tanárokat.

A 471 szavazattal, 128 ellenszavazat és 57 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a képviselők bírálják, hogy Lengyelországban bűncselekménnyé nyilvánítanák a kiskorúaknak szexuális felvilágosítását. A törvénymódosítási indítvány úgy módosítaná a pedofília-ellenes jogszabályokat, hogy azok akár három éves börtönbüntetéssel is sújthassák a kiskorúaknak szexuális felvilágosító órát tartó pedagógusokat.

Az Európai Parlament elítéli, hogy Lengyelországban egyre inkább félretájékoztatják a nyilvánosságot a szexuális oktatással kapcsolatban, amelyet megbélyegeznek és be kívánnak tiltani. Az Európai Parlament ezért felszólítja a lengyel országgyűlést, hogy ne fogadja el az indítványt. A képviselők hozzáteszik: a törvénytervezet a Lengyelországban a szexuális és reproduktív jogok korlátozására, többek között az abortusz betiltására irányuló újabb kísérletnek tekinthető.

A hír folytatása >>