Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. november 23.

Természetvédő, értékőrző nők civil egyesülete dolgozik a Balatonért

Jövőre lesz 25 éves a Nők a Balatonért Egyesület, mely Alsóörsön alakult a Balaton környezeti, természeti és kulturális értékeinek védelmére. 

Rá egy évre alakult meg a csopaki csoport. Ma már a déli és az északi parton közel húsz településen munkálkodnak. – A kilencvenes évek elejéhez képet szerencsére csodás a tó vize.

Az alapító okirattal azonos a csoport életfilozófiája. A legfontosabb cél a biológiai, természeti környezet, vizek védelme. Ismeretterjesztés, a helyi értékek felkutatása és őrzése kulturális és humán területeken is.

Civil szervezetként észrevételi és javaslattevő jogaink vannak. Épp ezért nyitott szemmel és füllel és teljes szívvel koncentrálunk a környezetünkre, jelezzük, ha valami negatívumot észlelünk – kezdi Tarnai Dezsőné, a csoport vezetője, akit öt éve választottak meg egyhangúlag.

A hír folytatása >>