Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. december 11.

Az Európai Nők 2019 díjait közép-európaiak kapták


A Nemzetközi Európai Mozgalom a Women of Europe 2019 elnevezésű gálája keretében Laura Codruta Kövesi megkapta a “Women in Power” című díjat. 

Kövesi díjával kapcsolatban a szervezet rámutatott: „európai szinten is rendkívülinek nevezhető vezetői képességeket mutatott fel a romániai legfelsőbb szinteket is elérő korrupció elleni munkája során. Nemrégiben pedig az Európai Főügyészség vezetője lett.”

Laura Codruta Kövesi mellett, az EMI a következő díjakat osztotta ki:

Woman in Action Award: Milena Kadieva – jogvédő: a Gender Alternatives Foundation keretében végzett ügyvédi, emberi jogvédő munkájáért.

Woman in Business Award: Eleonora Azzaoui & Vera Günther  – a Mimycri alapítói, akik a migránsok gumicsónakjaiból készítenek táskákat, valamint célul tűzték ki a szabadulásról és a migrációról szóló diskurzus stimulálását.

Woman in Youth Activism Award: Johanna Nejedlová – a Konsent társalapítója, a cseh társadalom jobbá tétele a szexuális zaklatásról és annak következményeiről tartott oktatás révén.

A European Movemnent International (European Movement International/EMI) az egyik legnagyobb páneurópai szervezet, mintegy 34 országban vannak jelen, hálózatukhoz pedig 38 különböző nemzetközi szervezet, vállalkozói szférát képviselők, NGO-k, politikai pártok, helyi hatóságok és akadémiai körök tartoznak bele.