Nőicivilek.hu - Szervezetek a nőkért
A Nőicivilek.hu a Nőtárs Alapítvány tematikus honlapja a női civil szervezetekről és a női civil szervezeteknek.
A Nőicivilek.hu honlap célja a magyarországi és az európai női civil szervezetek közötti együttműködés, az együttgondolkodás, a közös cselekvés, a tudások és tapasztalatok megosztása, egymástól tanulás, programok szervezése, források teremtése, az egyéni és a közös feladatok és problémák megoldása.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. december 3.

Évente több mint 2000 nő hal meg mellrákbanA Mellünk Egészségéért Programsorozat célja, hogy a résztvevők a frissen szerzett tudást átadják több ezer fiatal lánynak és nőnek, ezzel felhívva a figyelmüket a mellrák veszélyeire, kezelési lehetőségeire és az emlő önvizsgálat fontosságára.

Pécsen, Szegeden és Győrben rendezték meg idén 420 védőnő és egészségügyi szakember részvételével az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON által elindított Mellünk Egészségéért Programsorozatot.

Az önvizsgálat fontossága

A konferenciák alkalmával összesen 3 millió forint értékben adtak át 85 mulázsbabát a 19 megyében dolgozó védőnőnek, illetve bemutatták a részvevőknek az AVON megbízásából készített új önvizsgálati kisfilmet, amely a 30 évvel ezelőtti verzió helyébe lép.

A harmadik alkalommal elindított Mellünk Egészségéért Program célja, hogy kihasználva a védőnők és egészségügyi szakemberek kapcsolatrendszerét, felhívja a nők és lányok figyelmét az emlőrákra. Az egész napos ingyenes továbbképzésen a résztvevők megismerhették a lehetséges betegutakat az onkológiában, megtudhatták, miért van fontos szerepe az emlő önvizsgálatnak a mellrák felismerésében, vagy azt, hogy hogyan lehet segíteni emlődaganatos társuknak.

További információ >